Saturday, May 10, 2014

UPU Result!!!!



Fuhh.. Lega!!! Akhirnya setelah sekian lama menunggu result UPU, terjawab jugak semua teka-teki dalam kepala otak nie. Haha.. Petang semalam dalam pukul 5.30 dah dapat sms dari pihak UPU. Result UPU akan keluar pada pukul 12 tengahari 10 May 2014. Hari ni la kan??? Hehe.. Dah tau buat2 tanye pulak! Okayyy.. Adriana dah nak start merepek ni. Please don't close your ears! Please pay ATTENTION!!!

Hmmm.. Walaupun dah tau result upu tu dah boleh check hari ni, tapi punye la lambat nak loading website tu. Ish.. Ish.. Ishhh.. Dekat stengah jam baru dapat check result tu. Tu pun bukan check dekat link upu. Rasenye kalau link upu, pukul 12 tengah malam ni pun tak tentu dapat tau lagi result tu. Haishhh..  Sabar je la masa tu.. Nasib baik dapat check jugak lepas tu. Mula2 check smua page cakap -> this page currently not available, error la.. Itu la.. Ini la.. Urgghhh.. So sucks!


Ok, dah tak sabar sangat nak check, akhirnya dapat check jugak. YEAHHH!!! Owh. First step, masukkan your ic number. Then, tekan je la perkataan SEMAK tu. Jeng.. Jeng.. Jenggg.. -> dapat offer dari uitm diploma in science. Kepada u all yang tak tau lagi, diploma in science ni under Faculty Of Applied Sciences
Hrmmm.. Ok la tu.. Hikhikkk.. Actually kite sebenarnye nak course microbiology. Tapi bile flashback balik time isi borang upu tu, kite isi borang tu dengan ayah. Ayah yang suruh letak diploma sains uitm as my first choice. Microbiology tu pulak, kite letak as my third choice. Hukhukkk.. Salah siape ni??? My fault or my dad's? Haha..




Mase tu cuak jugak. Sebab kite terus buat a little bit research untuk subject tu. Wahhh.. Scary nyeee~ Nampak susah.. Ade jugak stalk blog ex-student course ni. Dorang cakap course ni boleh dikatakan antara course yang paling susah dekat uitm. N setiap sem mesti ade killer subject! Arghhh.. Get ready ADRIANA!!! Beware yourself! But papepun, suka la jugak course ni sebab diploma sains ni subject umum. So, kalau nak transfer credit time degree nanti memang no problem la! Just tak tau lagi dapat campus dekat mane..  Esok baru boleh tau. Haishhh.. Kene tunggu lagi! Nasib baik esok je hari tu. Korang rase kite dapat dekat mane huh??? Haha.. Tak kisah la dapat dekat mane pun. Pergi je laaa.. Kalau belajar dekat tempat yang FIRST CLASS gitu tapi tak dapat catch up pun tak gune jugak kan??? 

Lepas dah stalk blog ex-student diploma sains ni, kite pun search module yang akan kite pelajari nanti. Kalau syllabus sebelum ni, korang boleh pilih nak study same ade bio or physics mase sem 3. But however, from now on jangan harap la boleh pilih sesuka hati korang. Wajib tau ambik dua2 subject tu! Hukhukkk.. Terpaksa larh study balik bio, physics n chemistry tu.. Cewahhh~ Walaupun susah, kite dah buat azam baru dah nih! Haha.. Ade ke orang buat azam baru tengah2 bulan ni??? Ade la.. Kite la tu! Owh. Lupe lagi.. Ni kite nak share sikit module tu! Hmmm.. Siape la yang jadi my new mate n room mate kite nanti. Harap2 la sebulu ngan kite. Baru la best nak study nanti!!! Ehhh.. Lupe pulak. Ni die module tu..



Kalau nak tau azam baru kite, tengah2 bulan ni, kite nak study hard dekat uitm nanti! Kalau boleh nak dapat CGPA yang bagus2. Insyaallah.. Actually, kite ade my own inspirational people tau! It was my cousin! Die pun uitm jugak sebelum ni n selalu dapat "Anugerah Dekan". Hmmm.. Hopefully i can follow her footsteps.. Ok, i,m not genius! Just an ordinary person. So, i have to push myself harder than the others. N always improve myself to be as good as my cousin or anyone else.. Hihi.. Dengan ini, saya Nur Adriana Binti Alias akan mendaftar diri pada 1 June 2014 sebagai student diploma sains uitm tahun 1. Keputusan muktamad! Cewahhh~~~

Korang smua yang bace post ni please doakan kite ye. I've planned the best for my future. Kite dah plan, kalau boleh lepas graduate dari uitm, kite dah membuat hasrat murni (murni la sangattt!!!) untuk sambung  belajar dekat ukm n ambik BIOLOGY course nanti. Owh bio, i'm soooo in LUV with u!!! Kite ni memang pencinta bio forever!  Hihi.. Orang cakap ukm memang bagus. Lebih2 lagi for science courses. Teringin nak masuk situ tapi dekat ukm takde diploma. Asasi je ade dekat ukm tu. Huhu.. Sabar2 wahai hati! Nanti kau akan menyusul ke sana jugak.. Kihkihkihhh.. :)

Okayyy.. Ni je crite kite untuk hari ni. Harap sangat kite dapat achieve my ambition yang dah lame terpendam ni! Haha.. Maybe this is just a new beginning for me to become as a good scientist or maybe as a research officer. Bla.. Bla.. Blaaa.. Haha.. Can't wait to further my study at UITM. Owh.. I can see my future. So brighttt!!! Yeahhh.. Haha.. Jokinggg.. :)

13 comments :

  1. eh kita sama umur lah! tahniah k!!!!!

    ReplyDelete
  2. Congrats ye adik dapat offer study dekat ipta! Semoga cita-cita adik tercapai. Dan berjaya di dunia & akhirat.

    ReplyDelete
  3. tahniah adik. belajar course apapun susah dik, course apapun ada subjek killer. usaha dengan tak je penentu dia. apapun do your best, dapatkan dean list ^^ moga berjaya dunia akhirat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks akak! Insyaallah saya boleh catch up semua subject tu nanti. Just kene put more effort je time study nanti .. :)

      Delete
  4. Wahh tahniah Adriana.Kita tak dapat pun upu.Tapi hati memang dah nekad pergi matrikulasi.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ye awak! Takpe.. Pergi je matriks tu. Nanti dapat sambung terus ke degree. Papepun, good luck dekat matriks nanti! :)

      Delete
  5. Replies
    1. Thanks ye! Hehe.. Kite dapat campus dekat UITM Tapah, Perak. But kene transit dekat UITM Kuala Pilah, N9 dulu.. :)

      Delete
  6. Tahniah and goo luck!! :) Survive in battle k :D hehe

    ReplyDelete

 
♥ Copyright © 2014 ♥