Tuesday, April 15, 2014

Royal College Of Medicine Perak

ASSALAMMUALAIKUM!!! hello!

ehhh, ape kaitan RCMP ni dengan ed??? haikkk.. nak tau ke??? haha..

actually kite baru call unikl pagi semalam. kite kan ade crite sbelum ni yang kite dapat offer dari unikl untuk course biomedical laboratory technology. dah x brape suke dengan course tu so ed pun call unikl. ed try tukar course yang ed dapat tu ngan course physioterapy. alhamdulillah dapat.. syarat semua cukup. course tu campus die dekat Royal College Of Medicine Perak. ed pun rase puas hati lpas check balik application status kat website unikl.


lepas check, ed tengok offer letter tu. memang die dah tukar course yang ed dapat sebelum ni ke physioterapy. then, kite pun bagitau parents ed. tengok2 mak ed x brape suke ngan decision yang kite buat tu. first reason, sebab college tu jauh. dekat perak. next reason, sebab physioterapist gaji sikit n x kan la sampai tua ed nak bagi terapi kat orang sakit. last reason sebab peluang kerja x banyak. kalau ed masuk PICOMS ed boleh keje dekat Hospital Pusrawi nanti. hmmm.. betul jugak semua tu. tapi kite memang dah lama nak masuk royal college tu. papepun ed dah fikir masak2 yang ed memang akan study dekat PICOMS course medical assistant. kalau kite dapat course yang x menarik dekat uitm la.. hehe..

owhhh, ini die RCMP tu. cantik kan??? macam Buckingham Palace. haihhhh.. tetibe terasa macam study dalam istana la pulak! kihkihkihhhh... huh? joke ape kah ini??? hihi..





sorry ye RCMP sebab kite terpaksa lepaskan awak! hukhuk.. sedihnyeeee.. x pe la.. diterima masuk ke situ pun dah buat kite rase happy. kite x de jodoh ngan awak larhhh!!! nak buat macammane??? dah x dapat restu from my mom.. haha.. bye RCMP.. byeeeee.....

"kepada sesiape yang ade bace post ni, wish me luck dekat PICOMS nanti. harap kite dapat cgpa yang elok n dapat jadi MA yang awesome plus terbaik!!!" hehe.. :) xoxo





15 comments :

  1. buat pilihan elok2. nanti menyesal pulak.

    ReplyDelete
  2. Alaaa. :'( klau tak, kita geng laa. tpi Fatin course lain =D Btw, goodluck dkt PICOMS nnti ^^,

    ReplyDelete
  3. All the best Adriana...selamat belajar :)

    ReplyDelete
  4. wish you all the best kak adriana <3

    ReplyDelete
  5. thanks semua! haha.. parents kite suruh masuk matriks la. tapi hati x rela.. hukhukkk.. kene paksa pergi sane.. tengok la apa yang jadi nanti..

    ReplyDelete
  6. ape2 pun buat yg terbaik.. :) gud luck ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks akak! 24 may ni dh bleh tau application status ke matriks keluar. harap sangat kite tak dapat. hihi..

      Delete
    2. ooopppss.. sorry.. actually date die 24 april. salah mentioned info pulak. hehe.. sorry2.. :)

      Delete
  7. All the best ye. Tapi matriks pun ok gak. Cume kena struggle lebih sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. result matriks kluar hari ni. antara dlm pukul 4 hingga 5 ptg. nnti saya bgitau dapat ke x. dapat dekat mana sekali. thanks akak!!! :)

      Delete
    2. ooo.. kite dapat matriks dekat pahang. x prnah mintak pahang pun sebelum ni.. science course. hmm.. jauh sangat.. dekat gambang. ntah nak pergi ke x. i think it's better for me if i go to ipta. nak uitm. tapi takut dapat yg lain.. :(

      Delete

 
♥ Copyright © 2014 ♥