Sunday, April 6, 2014

PICOMS...

hrmmm.. PICOMS. ape tu??? okayyyy... maybe ramai yang x tau PICOMS tu ape. so, kite nk telling u la ape PICOMS tu. actually PICOMS tu singkatan nama utk PUSRAWI INTERNATIONAL COLLEGE OF MEDICAL SCIENCES. klau korang nak tau jgak~~~ PICOMS ni tmpat yangg bakal i study la nnti. and i've been offered to take MEDICAL ASSISTANT course. but, i'm still not sure nak msuk lgi ke x college tu. antara reason nye ->>> fees untuk course tu n then, sbb my parents ckap better klau msuk ipta. klau diploma nk smbung ke degree kt ipta lbih mudah. hrmmm.. that's totally right! susah jgak nk decide skarang ni nk study dkat mane nnti. 11 April ni result prmohonan ke UNIKL pun nak kluar. huhuhu.. nervous la jgak. UNIKL tu kite nak msuk sbab elaun dpat bnyak plak. haha.. warning smue!!! kite bukan mate duitan ye!!! tapi nak study msti la prlukan bnyak duit kan??? hahaha...

anyway, whatever u want to say about me... i don't care.. it's not important for me. ok, just nak show dkat korang photo campus kt PICOMS ni. tapi ni dkat Batu Caves. student medical assistant x study dkat sini. kitorang study dkat Jalan Ipoh. cewahhh.. cakap macam dah jdi student dkat PICOMS.. haha.. ok, stop joking! ni die gmbar campus PICOMS dkat Batu Caves..



owhh.. lupe plak.. kite nak tunjuk jgak uniform MA. stiap course dkat PICOMS ade uniform dorang sndiri. tpi kite nak tunjuk uniform untuk student MA je larh.. ade nmpak skit macam St John Ambulance punye uniform. here comes the uniform! haha..


ok, that's all je yg kite nak share psal PICOMS. bye bye... :) xoxo

2 comments :

  1. first time kak zz dgr tntg pikoms..

    from my experience la kn, kak zz dlu dip dkt ipts. semua org ckp npe x msuk ipta la, matrik la, sbb nnt sush nk msuk ipta bila nk further degree nnt,tapi Allah dah tetapkan kak zz masuk ipts jgk.. tapi alhamdulillah kak zz dpt smbung deg di ipta dgan syart kite perform dgn baik kat mana shj kita belajr.. niat dagn usaha kita yg pnting.. :)

    ReplyDelete
  2. thanks akak bgitau experience akak. kite pun tak tau lgi nak study dekat mane. parents suruh masuk matriks. tapi kite tak berapa suke. haha.. nanti kite bagitau kite pergi yang mana satu. tak kire la ipta/ipts atau matriks. kite pun tak kisah yang mane. kite memang suke belajar.. :) <3

    ReplyDelete

 
♥ Copyright © 2014 ♥