Saturday, May 10, 2014

UPU Result!!!!



Fuhh.. Lega!!! Akhirnya setelah sekian lama menunggu result UPU, terjawab jugak semua teka-teki dalam kepala otak nie. Haha.. Petang semalam dalam pukul 5.30 dah dapat sms dari pihak UPU. Result UPU akan keluar pada pukul 12 tengahari 10 May 2014. Hari ni la kan??? Hehe.. Dah tau buat2 tanye pulak! Okayyy.. Adriana dah nak start merepek ni. Please don't close your ears! Please pay ATTENTION!!!

Hmmm.. Walaupun dah tau result upu tu dah boleh check hari ni, tapi punye la lambat nak loading website tu. Ish.. Ish.. Ishhh.. Dekat stengah jam baru dapat check result tu. Tu pun bukan check dekat link upu. Rasenye kalau link upu, pukul 12 tengah malam ni pun tak tentu dapat tau lagi result tu. Haishhh..  Sabar je la masa tu.. Nasib baik dapat check jugak lepas tu. Mula2 check smua page cakap -> this page currently not available, error la.. Itu la.. Ini la.. Urgghhh.. So sucks!


Ok, dah tak sabar sangat nak check, akhirnya dapat check jugak. YEAHHH!!! Owh. First step, masukkan your ic number. Then, tekan je la perkataan SEMAK tu. Jeng.. Jeng.. Jenggg.. -> dapat offer dari uitm diploma in science. Kepada u all yang tak tau lagi, diploma in science ni under Faculty Of Applied Sciences
Hrmmm.. Ok la tu.. Hikhikkk.. Actually kite sebenarnye nak course microbiology. Tapi bile flashback balik time isi borang upu tu, kite isi borang tu dengan ayah. Ayah yang suruh letak diploma sains uitm as my first choice. Microbiology tu pulak, kite letak as my third choice. Hukhukkk.. Salah siape ni??? My fault or my dad's? Haha..




Mase tu cuak jugak. Sebab kite terus buat a little bit research untuk subject tu. Wahhh.. Scary nyeee~ Nampak susah.. Ade jugak stalk blog ex-student course ni. Dorang cakap course ni boleh dikatakan antara course yang paling susah dekat uitm. N setiap sem mesti ade killer subject! Arghhh.. Get ready ADRIANA!!! Beware yourself! But papepun, suka la jugak course ni sebab diploma sains ni subject umum. So, kalau nak transfer credit time degree nanti memang no problem la! Just tak tau lagi dapat campus dekat mane..  Esok baru boleh tau. Haishhh.. Kene tunggu lagi! Nasib baik esok je hari tu. Korang rase kite dapat dekat mane huh??? Haha.. Tak kisah la dapat dekat mane pun. Pergi je laaa.. Kalau belajar dekat tempat yang FIRST CLASS gitu tapi tak dapat catch up pun tak gune jugak kan??? 

Lepas dah stalk blog ex-student diploma sains ni, kite pun search module yang akan kite pelajari nanti. Kalau syllabus sebelum ni, korang boleh pilih nak study same ade bio or physics mase sem 3. But however, from now on jangan harap la boleh pilih sesuka hati korang. Wajib tau ambik dua2 subject tu! Hukhukkk.. Terpaksa larh study balik bio, physics n chemistry tu.. Cewahhh~ Walaupun susah, kite dah buat azam baru dah nih! Haha.. Ade ke orang buat azam baru tengah2 bulan ni??? Ade la.. Kite la tu! Owh. Lupe lagi.. Ni kite nak share sikit module tu! Hmmm.. Siape la yang jadi my new mate n room mate kite nanti. Harap2 la sebulu ngan kite. Baru la best nak study nanti!!! Ehhh.. Lupe pulak. Ni die module tu..



Kalau nak tau azam baru kite, tengah2 bulan ni, kite nak study hard dekat uitm nanti! Kalau boleh nak dapat CGPA yang bagus2. Insyaallah.. Actually, kite ade my own inspirational people tau! It was my cousin! Die pun uitm jugak sebelum ni n selalu dapat "Anugerah Dekan". Hmmm.. Hopefully i can follow her footsteps.. Ok, i,m not genius! Just an ordinary person. So, i have to push myself harder than the others. N always improve myself to be as good as my cousin or anyone else.. Hihi.. Dengan ini, saya Nur Adriana Binti Alias akan mendaftar diri pada 1 June 2014 sebagai student diploma sains uitm tahun 1. Keputusan muktamad! Cewahhh~~~

Korang smua yang bace post ni please doakan kite ye. I've planned the best for my future. Kite dah plan, kalau boleh lepas graduate dari uitm, kite dah membuat hasrat murni (murni la sangattt!!!) untuk sambung  belajar dekat ukm n ambik BIOLOGY course nanti. Owh bio, i'm soooo in LUV with u!!! Kite ni memang pencinta bio forever!  Hihi.. Orang cakap ukm memang bagus. Lebih2 lagi for science courses. Teringin nak masuk situ tapi dekat ukm takde diploma. Asasi je ade dekat ukm tu. Huhu.. Sabar2 wahai hati! Nanti kau akan menyusul ke sana jugak.. Kihkihkihhh.. :)

Okayyy.. Ni je crite kite untuk hari ni. Harap sangat kite dapat achieve my ambition yang dah lame terpendam ni! Haha.. Maybe this is just a new beginning for me to become as a good scientist or maybe as a research officer. Bla.. Bla.. Blaaa.. Haha.. Can't wait to further my study at UITM. Owh.. I can see my future. So brighttt!!! Yeahhh.. Haha.. Jokinggg.. :)

Thursday, May 8, 2014

#7 Reasons Why I Can't Get Close To U

Ehhh, kenapa boyz tu single erk? Nak kata tak cukup smart, rupa ada, good looking, perwatakan pun sedap mata memandang. Tapi mesti ada reasons kenapa si dia masih belum berpunya kan? Maklumlah setiap orang mempunyai sebab tersendiri dengan keputusan mereka, betul tak??? 

Sometimes penyebabnya bukan datang daripada boyz itu sendiri. Sebaliknya, berpunca daripada gurlz! Kalau nak tau penyebab yang membuatkan they turn off, jom selongkar 7 perkara yang menghalang boyz mendekati gurlz yang pada mulanya disukainya..

Ramainya teman u all!


Semua orang tahu u all nie popular. Haha.. Bukan kite ye! I'm not such a famous person. Hukhukkk.. Jalan ke sana, jalan ke sini mesti ada yang menegur. Kalau nak keluar hang out mesti bergandingan dengan ramai kawan. Mungkin u all tak sedar, si dia sebenarnya berasa tidak selesa atau terancam dengan situasi tersebut.

Apa yang perlu u all lakukan jika ingin didekati boyz pilihan hati adalah belajar untuk bahagikan masa antara teman istimewa, teman baik dan teman-teman yang lain supaya semua orang akan mendapat peluang yang sama untuk bersama u all yang selalu menjadi rebutan nie.

Eh! Artis ke?


Nak berfashion atau sentiasa mengikuti trend terkini tu tak salah, tetapi berpada-pada larh. Sesuaikan dengan character diri serta tengok tempat dan keadaan. U all bukan artis yang inginkan tumpuan orang ramai kan? Takkan lah setakat nak keluar date di supermarket pun nak pakai neon-legging ataupun striking-dress.

Siapalah yang sanggup nak dekati gurlz yang attention seeker gitu? Wekkk! So, gurlz harus pandai menjaga penampilan supaya punya daya tarikan tersendiri dan sedap mata boyz memandangnya.

Lebih masam daripada asam?


"Kenapa muka dia tu asyik masam jer nie? Tak tahu nak senyum langsung! Takutlah nak dekat, tak pasal-pasal kene attack nanti". Itulah pendapat yang sering bermain di fikiran boyz bila melihat gurlz mempamerkan raut wajah yang kelat serta bersikap dingin.

Senyuman adalah daya penarik setiap individu. So, tak salah kalau u all ukirkan senyuman kepada semua orang walaupun mereka itu tidak dikenali. Mana tau ada yang 'melekat'! Hehe..

Alahai sibuknya..


Eh.. workaholic sungguh gurlz tu, atau sengaja buat-buat sibuk untuk mencuri perhatian? Persoalan nie juga sering kali menjadi tanda tanya dalam fikiran boyz sekiranya ternampak gurlz tersebut asyik berkepit dengan handphone, ipod, laptop dan juga buku-buku mereka.

So boyz, yang sememangnya admire u all pun akan berfikir dua kali sama ada untuk bertegur sapa ataupun tidak. Akhirnya terkubur begitu sahaja keinginan mereka di dalam hati. Melepaslah u all sekali lagi!

Ok ke?


Sememangnya ramai gurlz yang terlalu jual mahal. Ehhh.. papepun jangan la murah sangat pulak ye! So dangerous! Bukan nak cakap u all nie perlu berkenalan ataun mesra dengan semua orang. But, tak salah if u all rasa boyz tu ada chemistry untuk bersama. Berilah peluang kepadanya untuk dekati u all. Janganlah bergaul terlalu over bersama kengkawan lain tanpa menghiraukan si dia yang sedang memerhatikan u all dari jauh. Haha.. Actually kite ni pun jenis orang macam nie. Cengggg~~~

I'm so shy..


Bersikap terlalu introvert pun tak bagus untuk seseorang individu. Belajarlah untuk "confident to yourself" dan jangan malu untuk hang out dengan kengkawan lain. Boyz akan mempersoalkan gurlz yang gemar bersendirian tanpa kengkawan di sekelilingnya. So keep up the good work gurlz!

Ah.. Siapa dia tu?



Gurlz mesti lebih selesa untuk berada di samping BFFnya, is it true? Memandangkan BFF tulah tempat mereka bercerita, berkongsi masalah dan sebagainya.

Tapi tak dinafikan ada juga gurlz yang lebih senang berkawan rapat dengan lelaki. Ni pun salah satu punca boyz takut untuk dekati gurlz sebab persepsi pertama mereka adalah u all telah berpunya. Padahal sebenarnya dia tu just bestfriend u all je. Siapa yang melepas sekarang? Papepun, belajar untuk hadkan pergaulan dengan bestfriend u all yang berlainan jantina tu ketika berada di tempat public ye!

Sunday, May 4, 2014

Hati Yang Kau Sakiti~

hukhukkk...

sedihnye rase.. bile la result upu nak kluar ni??? haishhhh!!! dah berjanggut kite ni tunggu tau! kenapa la ade orang yang x reti jaga perasaan orang lain huh??? spatutnye result released hari ni. apasal nak postponed ke 9 may pulak??? ingat orang ni tunggul kayu ke??? dah berbulan2 kite tunggu. tengok2 result tu postponed hari lain.. kalau korang tanya kite marah sangat ke x? yes! of course la orang ni marah! sangat sangat marah tau!!!


please la cepat sikit kluar result upu tu. kite ni bukannye marah x bersebab sampai x tentu pasal tu. cube la fikir batch kitorang ni nak decide cepat2 nak further our study dekat mane. kalau lambat sangat result tu nak kluar, susah la batch kitorang ni nak buat decision. why not release je result upu tu hari ni je? spatutnye result tu kluar hari ni, tapi knape x nak kluar hari ni? ishhh.. tahun sebelum2 ni ok je. knape la tahun ni ade je macam2 problem yang timbul.

ramai tau kawan kite yang nak daftar name masuk form 6 tu confused sebab result upu tu x kluar lagi. padahal date dorang nak daftar tu sebelum result upu kluar kot! ape ni??? jangan la main2. urghhh.. nasib baik kite dapat matriks. x de la kene daftar name awal sangat. ok la. kite ni bukannye tau pun kot2 ade something masalah technical yang jadi time nak release kan result upu tu. sorry la kalau kite x tau pape problem yang jadi. tapi kite just kecewa lepas tau pasal berita sedih ni. haha.. sedih la sangatttt.. hihi..



hrmmm.. ni je la luahan hati kecewa ku for this time. sedih teramat sangat! haha.. merungut je kan keje kite ni? agak sedikit mengada-ngada. iye ke? x kan??? haha.. owh that's all for now. ok, bye.. xoxo

Tuesday, April 15, 2014

Royal College Of Medicine Perak

ASSALAMMUALAIKUM!!! hello!

ehhh, ape kaitan RCMP ni dengan ed??? haikkk.. nak tau ke??? haha..

actually kite baru call unikl pagi semalam. kite kan ade crite sbelum ni yang kite dapat offer dari unikl untuk course biomedical laboratory technology. dah x brape suke dengan course tu so ed pun call unikl. ed try tukar course yang ed dapat tu ngan course physioterapy. alhamdulillah dapat.. syarat semua cukup. course tu campus die dekat Royal College Of Medicine Perak. ed pun rase puas hati lpas check balik application status kat website unikl.


lepas check, ed tengok offer letter tu. memang die dah tukar course yang ed dapat sebelum ni ke physioterapy. then, kite pun bagitau parents ed. tengok2 mak ed x brape suke ngan decision yang kite buat tu. first reason, sebab college tu jauh. dekat perak. next reason, sebab physioterapist gaji sikit n x kan la sampai tua ed nak bagi terapi kat orang sakit. last reason sebab peluang kerja x banyak. kalau ed masuk PICOMS ed boleh keje dekat Hospital Pusrawi nanti. hmmm.. betul jugak semua tu. tapi kite memang dah lama nak masuk royal college tu. papepun ed dah fikir masak2 yang ed memang akan study dekat PICOMS course medical assistant. kalau kite dapat course yang x menarik dekat uitm la.. hehe..

owhhh, ini die RCMP tu. cantik kan??? macam Buckingham Palace. haihhhh.. tetibe terasa macam study dalam istana la pulak! kihkihkihhhh... huh? joke ape kah ini??? hihi..





sorry ye RCMP sebab kite terpaksa lepaskan awak! hukhuk.. sedihnyeeee.. x pe la.. diterima masuk ke situ pun dah buat kite rase happy. kite x de jodoh ngan awak larhhh!!! nak buat macammane??? dah x dapat restu from my mom.. haha.. bye RCMP.. byeeeee.....

"kepada sesiape yang ade bace post ni, wish me luck dekat PICOMS nanti. harap kite dapat cgpa yang elok n dapat jadi MA yang awesome plus terbaik!!!" hehe.. :) xoxo





Friday, April 11, 2014

Oh No!!!!!!!!!!!! (•̪●)

"OH NO!!!!!!!!!!!!!!"


ehhhh, kenape ni??? hmmm.. nak tau critenye??? pagi tadi x de keje. haha.. memang stiap hari x de keje pun. then, baru teringat hari ni dah boleh check status permohonan ke unikl. setelah lama menunggu, hari yang dinanti2 kan pun tiba.. tak sabar nak check status permohonan ke unikl. ntah dapat ke x.. redha je la..

dah x sabar nak check status permohonan tu, kite pun bukak website unikl. nak tengok kene la masukkan no ic. kite pun masukkan no ic... lepas tengok je status permohonan tu, kite terus cakap YES! dapat jugak tawaran masuk ke unikl. but, wait a minute.. x tau lagi course ape yang die bagi. dah tu, kite pun tengok course ape yang die bagi. alaaaa.. tetibe rase down sikit.. nak sangat dapat course radiography. tengok2 dapat course lain.. dapat course biomedical laboratory technology la pulak..

dah jadi macamtu, kite pun cube fikir balik pasal offer dari picoms yang kite dapat last month. nak study kt unikl ke nak study medical assistant dekat picoms??? hmmm.. mane satu ye lagi best??? pening.. pening.. okayyyy... papepun, kite nak tunggu offer dari uitm pulak. result permohonan ke matriks pun nak dekat dah. tapi kite x suke la masuk matriks. ade la reason nye.. hmmm.. malas la nak crite. hehe..  

owhhhh wahai result upu, cepat la release.. kite x sabar nak pilih mane satu tempat nak study ni. ntah course ape la yang kite dapat dekat uitm tu.. huhu.. COME ON.. COME ONNNNNNNN......... cepat la mase berlalu... ~feeling nervous! (•̪●) xoxo


Wednesday, April 9, 2014

ღ A Sweet Memory To Remember...

 kenape ye pagi2 ni teringat pulak dekat smue classmate kite mase form 5. ye la, dah duduk sorang2 kat rumah.. teringat la kenangan yang lalu.. cewahhh~~~ wohooo.. rindu dorang sesangat! ingat lagi tempat duduk kite dalam class tu. siape duduk depan kite, belakang, tepi,... haha.. smue bahagian la kite ingat. paling kite ingat suara dorang mase dorang ketawa x ingat dunia.. antara classmate kite yang slalu ceriakan class kite: iffah, cakew, pak tam, nash queck queck n ramai lagi la.. rasenye lawak jep sepahtu pun kalah! hmmm.. btul ke??? haha..

pagi2 yang sunyi ni, tetibe nak nyanyi lagu taylor swift (back to december)... walaupun lagu ni more suitable untuk orang yg bercinta tu. tapi untuk kawan2 lame pun sesuai jugak kot kan??? jom kite dengar sesame lagu ni! jom karaoke! jom!!! 


 eh, nak tengok gambar classmate kite? ni die photo nye! budak class 5ST2 yg slumber!!! we have no feelings of innocent!!! yeahhh.. hukhuk! i missed all of them really really muchhhhh... kalau la bleh flashback balik this moment.. nak sangattt... but i can'tttt... :'(



#FROM LEFT TO THE RIGHT

*berdiri (belakang) baris 2: azrul, amirul, khaidil, akmal, iqmal, tapa, syafiq iezat, amir, thakief
*berdiri (belakang) baris 1: farahin, zarith, raja, eja, mimi, ekyn, biah, syera, nabilah, emilysa
*duduk (depan): amin, nash, pak tam, cakew, syafiq, ustazah azira, iffah, fana, jannah, diyana, adriana (me)

#TIADA DALAM GAMBAR
abu, adib, wanie, alimin, amir fitri, tengku izzuddin, faris


my last message to my classmates ->>> walaupun kite smue dah x berjumpe lagi lpas ni, "harap korang jangan lupekn aku!!!".. i'll never forget all of u n all of our memories that we've built together! smoga kitorang smue berjaya dalam hidup lpas ni tau ye! sehingga ke jannah..


 
♥ Copyright © 2014 ♥